Kam letos za prvomajske praznike? V Ajdovščino!

datum: 26.03.2015

Letošnji prvomajski prazniki bodo v Ajdovščini še bolj praznični, saj bomo praznovali 70. obletnico ustoličenja Narodne vlade Slovenije, prve slovenske vlade po drugi vojni. Naše mesto se bo odelo v praznično preobleko, pomlad bo naravo živahno obarvala, dozorele bodo prve češnje … Obiščite nas, doživite praznično Ajdovščino, okusite vipavsko pomlad!


S kolesom, tudi mimo grajskega vrta in rimskega stolpa

S kolesom po robu Gore Ajdovščina leži v osrčju Vipavske doline, zelene in rodovitne dežele, ki ponuja obiskovalcu široko paleto doživetij za vse okuse. Obiščite sončno Vipavsko dolino v času prvomajskih počitnic, ko so topli pomladni dnevi ravno pravšnji za številne aktivnosti na prostem, narava valovi v neskončnih odtenkih zelene, v sadovnjakih pa že zorijo prve češnje.

Odkrijte lepote Vipavske doline s kolesarskega sedeža – zapeljite se ob rekah Hublju in Vipavi, kolesarite skozi sadovnjake in vinograde po Vipavskih gričih ali se povzpnite na Trnovsko planoto, Nanos in Hrušico. Izberite pot, ki najbolj ustreza vašim željam in telesni vzdržljivosti, najbolj izkušeni pa se preizkusite na slovitem cestnem vzponu iz Ajdovščine na Predmejo.

Otliško okno spomladi Spoznajte planoto Gora, kjer se prepletajo številne pohodne poti in vas narava očara: jame, vrtače, raznolik rastlinski in živalski svet. Oglejte si Vipavsko dolino skozi Otliško okno, veliko naravno odprtino na robu planote.

Poletite iz Ajdovskega letališča v spremstvu izkušenih pilotov in doživite nepozaben panoramski polet nad Vipavsko dolino. S padalom v tandemu pa poletite z vzletišča Kovk na Gori in odkrijte neznosno lahkost bivanja.

Pršut in sirVipavska dolina poleg športnih užitkov nudi tudi uživanje ob dobri hrani in odličnem vinu. Vipavska vina že stoletja slovijo doma in v tujini, če želite občutiti pristnost in svojstvenost vipavskih vin, potem morate poskusiti avtohtoni sorti zelen in pinelo.

Na turističnih in izletniških kmetijah ter gostilnah okusite tradicionalne jedi s sodobnim pridihom. Pomladni čas je v Vipavski dolini tudi čas osmic, v času med 24. aprilom in 3. majem dobrodošli na osmici na Kmetiji Černigoj v Lokavcu.

Vinorodna dežela Vipavska Obiščite zanimive prireditve, ki se na Ajdovskem dogajajo v času prvomajskih počitnic, in se sprostite ob druženju z domačini.

V četrtek, 30. aprila 2015 doživite veliko kresovanje v središču Ajdovščine, v čarobnem ambientu grajskega obzidja se obeta bogat zabavni program.

Ne zamudite velikega dogodka, ko bo Ajdovščina slavila 70. obletnico ustanovitve prve slovenske vlade. V soboto, 2. maja 2015, bo Ajdovščina ponovno podoživela dan, ko je postala prestolnica. Dogajanja bodo v starem mestnem jedru potekala ves dan, osrednja proslava pa bo ob 14. uri na Lavričevem trgu. Izkoristite ta dan za brezplačni vstop v galerije in muzeje v Ajdovščini in nakupite pridelke in izdelke od lokalnih ponudnikov na kmetijsko-rokodelskem sejmu.

Izkoristite prvomajske praznike in obiščite Ajdovščino, razlogov je več kot dovolj!

Pilonova galerija Ajdovscina; foto Primoz BreceljProgram Društva turističnih vodnikov Ajdovščina:

Ajdovščina - mesto, kjer je bila 5. maja 1945 ustanovljena prva slovenska vlada

INFO:

TIC Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

Pot Po robu 5270 Ajdovščina

T. 05 36 59 140

E: tic.ajdovscina@siol.net

W: www.tic-ajdovscina.si

Za organiziranje izletov in vodenje po Ajdovščini se lahko obrnete tudi na Društvo turističnih vodnikov Ajdovščina. Info: vodniki.ajdovscina@gmail.com ali 041 983 209.

nazaj na seznam

Koledar dogodkov

Ni dogodkov na ta dan.